Post

Entens com funciona el teu Ordinador?

Moltes persones el primer cop que es posen davant d’un ordinador la sensació més comuna que senten és POR. Por a prémer alguna tecla errònia que pugui espatllar el funcionament correcte de l’ordinador o perdre informació personal.

La raó principal d’aquesta por és el desconeixement general que hi ha davant del què és un ordinador i com funciona. Davant d’això, s’ha cregut que la informàtica era complicada i difícil.

por-ordiandor

En realitat la informàtica cada cop és més fàcil i intuïtiva i anirà seguint aquest camí. Ara bé, sí que és cert que es necessita entendre una sèrie de conceptes bàsics per tal que sigui així. M’agrada posar el següent exemple per il·lustrar-ho:

EXEMPLE: Imagina’t que vols conduir un cotxe, a ningú se li acudiria pujar directament en un cotxe i començar a conduir sense saber com es canvia de marxes, on està l’embrague, el fre, l’accelerador… d’altra banda no et sentiries segur i tindries por.

Doncs el que ha passat amb la informàtica és que molta gent s’ha posat davant d’un ordinador sense saber res, pensant que només consisteix en pulsar botons i l’ordinador fa la resta, després tots hem experimentat què és el que passa: pèrdua d’informació, entrada de virus i software malintencionat, alentiment del nostre ordinador…

Com funciona l’Ordinador? Conceptes Clau

Per tal d’entendre la informàtica necessitem tenir clars una sèrie de conceptes bàsics. A continuació, et proposo una sèrie de preguntes que et pots fer, per veure si saps aquests conceptes:

Preguntes:

  1. De quines parts bàsiques està format un ordinador?

  2. Saps quina és la unitat de mesura de la informació en un ordinador?

  3. Saps com s’organitza la informació?

  4. Saps dir què és l’escriptori?

  5. I la barra de tasques?

  6. I l’explorador de Windows?

  7. Saps per a què serveix el botó esquerre del ratolí?

  8. I el botó dret?

Et recomano que te les contestis segons els teus coneixements, sense pensar-ho massa, així sabràs si ho saps o no. De totes maneres, un cop ho hagis fet pots repassar el pdf que et deixo a continuació per ampliar o corroborar les teves respostes.

Descarrega’t les respostes

icon-descarregar-pdf

Utilitza aquest pdf per comparar les teves respostes i així poder ampliar més la informació sobre els conceptes bàsics que has de saber per utilitzar correctament l’ordinador.

Ordinador_Bàsic.pdf

Si vols et puc ajudar a assolir i ampliar tots aquests coneixements. No t’ho pensis més i contacta’m !!!


Post Links

Mes Entrades:

Deixa el teu comentari: